jag och max bestämde tidigt att kalle skulle sova i egen säng och därför införskaffade vi oss en säng sedan innan han kom för han skulle minsann sova där från dag ett! men när vi kom hem och jag knappt kom upp ur sängen ordentligt så gick inte detta.
 
kalle började med att sova mellan oss i sitt babynest med eget täcke. där sov han tills han var ca 5 veckor och sedan var det dags. vi hade kalles säng vid fotänden av våran säng då den inte gick plats brevid pga väggar. jag sov då med med huvudet vid fotänden så jag kunde höra honom andas :P han sov jättebra i sin säng från dag 1!
 
efter några veckor började jag sova med huvudet åt "rätt håll" vilket också gick jättebra. kalle sov gott ändå!  så för ett par dagar sedan var det dags för nästa steg, flytta bort kalles säng från våran någon meter då jag märkt att han vaknar lätt på natten av tvn som "måste" vara på enligt max. 
 
så nu ligger jag och max skavfötters igen då jag vill ligga så nära kalle som möjligt :P får väll se hur många dagar det tar innan mamman är redo för att vända sig :P 
 
även om kalle sover i egen säng just nu så ser jag ingen anledning att neka honom att sova i våran säng ifall han vill det. jag tror att man får trygga barn genom att ge dem den närheten de visar att de behöver. det kommer säkert komma perioder då han vill sova hos oss, det är jag nästan helt säker på! de är bara barn en kort period, det är ingenting som kommer vara föralltid! ♡