Kalle har alltid varit "snabb" i utvecklingen enligt våran BM. jag vet inte varför man använder sig av orden "snabb" eller "tidig" när det kommer bebisars utveckling för det är ju så olika! men det går fort iaf, kalle är 6 månader redan och han kan..
 
..sitta utan stöd och leka med sina saker. han kan även "snurra runt" i sittande ställning och även sträcka sig genom att sätta en hand i golvet och sträcka sig bort mot saker. 
 
..byta hand. om han plockar upp en leksak med vänster hand så byter han alltid till höger om han vill stoppa det i munnen. högerhänt kille? ;) 
 
..åla på mage baklänges! fort går det också, haha! sen kan han även "snurra runt" på mage också så han når saker runt om. 
 
..reagera på tilltal :) han vet också vem som är mamma, pappa, mormor, lampa och ibland även leah ♡ 
 
..vända sig från rygg till mage. han KAN tvärtom också om han vill men det sker kanske 1-2 gånger i veckan. han vill inte ligga på rygg direkt :P
 
kalle har haft perioder så han övat sin röst och pratat mycket men den senaste tiden (månad kanske?) har han varit ganska tyst och liksom fokuserat på det motoriska. han brukar sitta och titta på sina händer, vinka/vrida/skaka med en blick som säger "wow! det är ju jag som styr dem"
 
känns som att bebisar liksom fokuserar på en sak i taget när det kommer till utvecklingen :) så vi får väll se var som dyker upp här näst! ♡
 
 

Kommentera

Publiceras ej