jag måste nästan erkänna att jag var/är löjligt dålig på att laga egen mat till kalle. dels beror detta på att jag har försökt men då har han inte tyckt om konsistensen eller så har jag inte gillat smaken. men denna vecka har jag faktiskt lagat hela TRE måltider som kalle tyckt om! 
 
det är ju väldigt lätt att laga mat till små troll egentligen då man bara kokar ihop lite protein, kolhydrater, lite fina fetter och en massa grönsaker :) det svåra är att försöka få till en bra smak då den viktigaste kryddan salt ska undvikas och kokt mat smaker ju inte sådär supermycket! men lite tips till er som står inför bebismatlagning:
 
- lök ska stekas, annars blir det beskt! tänk dock på att steka på svag värme då den inte ska få yta utan endast bli mjuk! allt annat kan man koka.
 
- pressa potatis och skär pasta. mixad potatis blir som klister och mixad pasta blir som att man haft i 3 dl mjöl i maten. pastan kan man göra överkokt så skär man den sen i små bitar.
 
- va inte rädd för kryddor! kalle gillar vitlök, peppar och persilja så det är bara köra på. men ge fan i saltet!
 
- liten klick smör och en liten skvätt grädde efter mixern är en riktig smakhöjare!
 
Kalle börjar ju bli så stor så han tuggar ju bitar, men man ska ändå bara försiktig med vad man ger. han fick häromdagen en äggröra med tomat till lunch som han åt med god aptit :) ska prova på bröstmjölksplättar här snart så jag slipper slänga all bröstmjölk jag har i frysen (kalle vägrar dricka den), hehe :)