min kalle är en nöjd och glad kille, vi går ofta höra att han är så himla söt och snäll och frågan ifall han alltid är så. svaret på den frågan är såklart nej. kalle är en bebis, han är också missnöjd och gråter/skriker ibland. exempel kan vara ifall han är väldigt hungrig, om han blir väckt eller ifall han blir rädd för något.
 
men han är däremot OFTAST nöjd och lugn och frågan ifall jag har några tips brukar komma upp så jag tänkte försöka svara på det här. nu tror jag dock att bebisar blir som de blir, man kan göra allt rätt men man kan ändå handskas med en missnöjd bebis men något av detta kanske hjälper :)
 
1. amma.
jag säger det igen, amma. amma om möjligheten finns och låt barnet amma hur mycket det vill. ja, man sitter fast typ jämt och nej man kan aldrig hålla tider. men det är så kort tid man behöver spendera på amning, ca 6 månader rekomenderas. kalle åt 2 ggr i timmen till en början och är nu nere på var tredje timme. undantag nattetid då det kan gå upp till 8 timmar ;) minsta tecken och tutten är framme! 
 
2. ligg steget före.
börjar det bli matdags? erbjud mat innan bebis själv kommer på det eller börjar det bli dags för sömn? varva ner och erbjud ev napp/tutte/snuttis innan tröttheten slår till ordentligt. massera magen ofta för att förbygga ev magont
 
3. närhet 
ett litet barn kan inte bli bortskämd med närhet. prata, bär och håll barnet nära all vaken tid. kalle kan tom bli arg för att jag är med honom för mycket. han markerat tydligt när han vill ligga och snacka med sina pinguvänner i gymmet i fred utan att mamma stör :) jag låter honom sitta i knät och vara när han vill och jag bär honom när han vill. han vet att jag alltid finns där och ställer upp för honom (vilket är mer sällan än vad mamma kanske vill ;)) hushållsysslor kan man göra en annan dag!
 
detta är mina tips :) man gör som man vill alltid och det finns inga rätt eller fel egentligen, varje förälder gör alltid sitt bästa :)